Lucavsalā norisināsies apkaimes attīstībai un iedzīvotāju līdzdalības veicināšanai veltīts notikumu cikls “Kopienas dizains”

Septembrī Lucavsalas kopienas dārzā notiks trīs pasākumu – satikšanos – cikls, kurā par vadmotīvu tiks lietots dizains kā kopienas sajūtas veicināšanas instruments. Cikla ietvaros apkaimes iedzīvotāji un citi interesenti ražas laikā aicināti tikties dārzā – radošās darbnīcās, vakariņās un diskusijā.

Aktualizējot ilggadējo Lucavsalas attīstības plānu problemātiku, bet arī sabiedrībai pieejamu un sakārtotu pilsētvides dārzu nozīmi urbānajā telpā kopumā, notikumu cikls “Kopienas dizains” iecerēts kā apkaimes iedzīvotāju un viesu satikšanās punkts, telpa kopīgai jaunradei un vienotu risinājumu meklējumiem teritorijai aktuālajām problēmām. Sadarbībā ar dizaina studiju “onlyonly” (Anna Līva Traumane un Harijs Vucens) pasākumu cikla apmeklētāji savstarpējā dialogā izstrādās īpaši Lucavsalai radītu vides dizaina objektu prototipus, kas tiks saglabāti lietošanai dārziņu teritorijā, savukārt publiskā diskusijā pievērsīsies urbānās dārzkopības kā ekoloģiski radošas prakses izaicinājumiem un ieguvumiem, kā arī dizaina pielietojumam pilsētvides zaļo zonu kā demokrātiju veicinošu telpu attīstībai un uzturēšanai.

Cikla “Kopienas dizains” ietvaros plānoti trīs notikumi:

7. septembrī plkst. 11.00-19.00 “Lūkoties dārzā”: Ideju koprades darbnīca ģimenēm ar bērniem un vakariņas dārzā;
21. un 22. septembrī plkst. 11.00-17.00 “Apsēsties dārzā”: Dārza mēbeļu veidošanas pēcpusdienas;
26. septembrī plkst. 18.00 “Atrasties dārzā”: Saruna (p)ar dārziem, dārzniekiem un dizainu.

Pasākumus aicināti apmeklēt gan Lucavsalas, gan citu mazdārziņu īpašnieki, apkaimju biedrību pārstāvji un citi urbānās dārzkopības interesenti.

Notikumu ciklu organizē biedrība “Lucavsala” sadarbībā ar Lucavsalas kopienas dārza pārstāvjiem. Lucavsalas kopienas dārzs ir 2024. gadā uzsākta iniciatīva ar mērķi Lucavsalas mazdārziņu teritorijā radīt vietu ne vien individuālai, bet arī kopīgai dārzkopībai u.c. radošām aktivitātēm – tādējādi veicinot teritorijas kā dinamiskās attiecībās ar apkārtējo vidi saistītas kultūrvietas pilnveides potenciālu.

Projekts tiek līdzfinansēts Rīgas pilsētas Sabiedrības integrācijas programmas ietvaros.