Atjaunotā Bolderājas bibliotēka būs nozīmīga ne tikai lasītājiem, bet arī veicinās Bolderājas apkaimes attīstību

Attēls no rcb.lv

Piektdien, 21. jūnijā, darbu atsāks Rīgas Centrālās bibliotēkas Bolderājas filiālbiliotēka, kas pēc renovācijas ieguvusi mūsdienīgu veidolu. Rīgas vicemērs Edvards Ratnieks norāda, ka Rīgas pašvaldība ir izvēlējusies stratēģiju bibliotēku saglabāšanai un pat atjaunošanai, lai tās kalpotu ne tikai par patīkamu un modernu telpu lasīšanai, bet arī būtisku socializēšanās un tikšanās vietu vietējās apkaimes iedzīvotājiem. Bibliotēka nākamgad svinēs savu simtgadi.

“Šī diena ir nozīmīga ne tikai Bolderājas bibliotēkai, bet arī visai apkaimei. Bolderājas filiālbibliotēka jau daudzus gadus ir gaidījusi savu kārtu, lai tajā tiktu veikti remontdarbi. Telpas ir apzināti veidotas gaišas un plašas, lai tādā veidā kļūtu par vietējās apkaimes centru ar kultūras un socializēšanās pasākumiem. Digitālajā laikmetā mēs kā pašvaldība uzskatām, ka ļoti svarīgi ir saglabāt bibliotēkas un pat paplašināt to funkcijas, lai tās pavērtu jaunas tīklošanās iespējas vietējiem iedzīvotājiem. Tam svarīgs priekšnosacījums ir telpas, lai tās būtu atbilstošas un patīkamas,”

uzsver E. Ratnieks.

Bibliotēkas atjaunošanas mērķis bija radīt mūsdienīgu un funkcionālu vidi gan lasītājiem, gan pasākumu organizēšanai, saglabājot tās vēsturisko mantojumu. Kopumā bibliotēkā veikti vispārēji iekštelpu un komunikāciju atjaunošanas darbi abos ēkas vēsturiskajos stāvos, kuru platība ir aptuveni 400 m2, kā arī nomainīts jumta segums un uzlabota energoefektivitāte.

Šī bibliotēkas atjaunošana bija nozīmīgs solis, kā veicināt apkaimes iedzīvotāju vēlmi apmeklēt bibliotēku un tās rīkotās aktivitātes. Pagājušajā gadā šo bibliotēku apmeklēja vairāk kā 6 000 lasītāju, un nākamo gadu tā svinēs savu 100 jubileju.

Bibliotēka atrodas Gaigalas ielā 3, Rīgā. Tās renovāciju veica PS “AKN” par kopējo iepirkuma summu 356 357,40 eiro bez PVN.

✅Vairāk par bibliotēku – ŠEIT

Mediju pārstāvji aicināti pievienoties bibliotēkas atklāšanas pasākumā, ceturtdien, 20.jūnijā, plkst. 15.00.