Kultūras programma Bolderājas “Stropā” jūlijā

Katru vasaru Kultūrtelpa “Strops” ar bagātīgu pasākumu programmu dodas uz Rīgas apkaimēm. Šogad Bolderājas bibliotekas dārzā aizvadīti aizraujoši izklaidējoši pasākumi bērniem un enerģiski koncerti. Šīs vasaras kultūras programma Bolderājas bibliotekas dārzā aicina uz vēl diviem lieliskiem vakariem ar interesantu programmu visai ģimenei!

11. jūlijā plkst. 18.00 – Bolderājas bibliotekā notiks tikšanās ar grāmatas “Dorabellas istaba” autori Daci Kravali.

Grāmatas “Dorabellas istaba” galvenā varone Dorabella ir meitene, kas no savas mammas Doriannas un viņas māsas Izabellas mantojusi ne vien “salikto” vārdu, bet arī rakstura īpašības, izdomu, aizraušanos ar mākslu un senām, interesantām lietām. Tās ir lietas ar vēsturi un stāstu, kā arī ar savu raksturu – katrs Dorabellas istabas iemītnieks prot runāt un atklāj viņai savu izcelsmi un piedzīvojumus. Kad sagaidīti Ziemassvētki, ciemos ierodas krustmāte, mākslas kuratore Izabella, un ierauga meitenes visa gada garumā sakrātos zīmējumus un savāktos herbārijus. Izabellas vadībā istaba pārvēršas par dzīvu un līksmu mākslas izstādi – labāko Ziemassvētku dāvanu pašai Dorabellai un visiem viņas draugiem.

Šī grāmata mudina nebūt vieglprātīgi nevērīgiem pret vecām lietām un veciem laikiem, kurus var neiedziļinoties aizmest un aizstāt ar jauniem. Stāsta gaitā bērni sastopas ar restaurācijas jēdzienu, pievērš uzmanību vecu lietu vēsturiskajai un cilvēciskajai vērtībai, tajās iemiesotajām attiecībām, bet līdztekus tiek akcentēta radoša izdoma un spēle gan ģimenes ikdienā, gan bērnu jaunradē, gan radošās profesijās.

  • Grāmatas autore Dace Kravale, māksliniece Vivianna Maria Stanislavska.
  • Grāmata adresēta pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem.

11. jūlijā plkst. 19.00 – jauniešu grupu “Pēdējais vilciens” un “Stariņš” koncerts.

Grupa “Pēdējais Vilciens” ir četru radošu un muzikālu kuriozu apvienība. Jauniešu ceļi krustojušies Latvijas mūzikas talantu kalvē – Dārziņskolā, kur, paralēli akadēmiskās mūzikas izglītības iegūšanai, spēlējas arī neakadēmiski.

Fricis, Debora, Jānis un Sonja kopīgu pieredzi ieguvuši gan neakadēmiskās mūzikas konkursos, gan vidusskolu ballēs. Mūziķi izpilda gan oriģināldziesmas, gan citu mākslinieku mūziku, kas pašu dvēselēm tuva. Mūzika “Pēdējam Vilcienam” ir neizsmeļams prieka avots, kas iedvesmo gan pašus, gan viņu klausītājus. Katram galvā savas idejas, – kāds džezists, cits melanholiķis, bet kopā sanākot prāti un sirdis saslēdzas kopīgā, trakotā, muzikālā aizrautībā.

  • Fricis Hugo Pērkons – balss un taustiņi
  • Debora Ansone – ģitāra
  • Jānis Prikulis – bass
  • Sonja Misiņa – bungas

“Stariņš” ir jaunais mākslinieks, kas savās dziesmās runā par sabiedrībā aktuālām tēmām un izpauž savas domas par jūtām un sajūtām. Spēlē sitaminstrumentus un iegūtās prasmes izmanto savās kompozīcijās.

25. jūlijā plkst. 18.00 – “Waterflower” jeb Sabīnes Moores interaktīva performance

  • Rīgas Porcelāna muzeja darbnīca “Mālu ēdnīca”;
  • Tikšanās ar Bolderājas apkaimes iedzīvotāju centru.

Ieeja bez maksas.

Pasākumi notiks Rīgas Centrālās bibliotekas Bolderājas filiālbibliotēkas pagalmā, Gaigalas ielā 3.

Rīko Pārdaugavas kultūras apvienība
Papildu informācija:
Ieva Nagliņa
Rīgas valstspilsētas pašvaldības iestādes
“Pārdaugavas kultūras apvienība”
Projektu vadītāja
ieva.naglina@riga.lv
+371 26474739