Atkārtota balsošana par NVO pārstāvi Sadarbības memoranda īstenošanas padomē

Līdz 30. augustam nevalstiskās organizācijas, kas pievienojušās Rīgas domes un nevalstisko organizāciju sadarbības memorandam, ir aicinātas piedalīties balsošanā, lai izraudzītos nevalstisko organizāciju pārstāvi Rīgas valstspilsētas pašvaldības un nevalstisko organizāciju Sadarbības memoranda īstenošanas padomē (turpmāk – Memoranda padome).

Viena no deviņām nevalstisko organizāciju pārstāvju vietām Memoranda padomē ir atbrīvojusies, jo Memoranda padomes locekļa pilnvaras pirms termiņa ir izbeigtas Edgaram Muktupāvelam, bijušajam biedrības “Jauniešu centrs “Dari Vari”” valdes priekšsēdētājam. Savukārt atkārtota balsošana jārīko, jo atbilstoši 2023. gada vēlēšanu rezultātiem nākamais lielākais balsu skaits ir vienāds trīs memoranda padomes locekļu kandidātiem.

Balsošana notiek par šādiem kandidātiem:

📌 Iveta Pokromoviča, Biedrības “Tīne” valdes priekšsēdētāja;

📌 Juris Millers Biedrības “Latvijas Producentu savienība” valdes piekšsēdētājs;

📌 Zane Karele, Biedrības “Iļģuciema valdes locekle.

Ar Memoranda padomes locekļu kandidātu pieteikumiem un motivāciju darbam Memoranda padomē iespējams iepazīties riga.lv tīmekļa vietnē sadaļā “Pieteiktie pretendenti 2023. gadā”

Lai piedalītos balsošanā, organizācijai jāaizpilda balsošanas veidlapa , kurā jāatzīmē viens no trīs kandidātiem, kura ievēlēšanu memoranda padomē organizācija atbalsta.

  • Katra nevalstiskā organizācija balsošanā drīkst piedalīties vienu reizi.
  • Balsojums jāparaksta ar paraksttiesīgās personas drošu elektronisko parakstu. Ja tiesības pārstāvēt organizāciju atbilstoši statūtiem ir vairākiem valdes locekļiem kopā, tad balsojums jāparaksta katrai no šīm paraksttiesīgajām personām.
  • Ar e-parakstu apliecinātais balsojums jāiesniedz elektroniski, nosūtot to uz e-pastu integracija@riga.lv vai Rīgas Apkaimju iedzīvotāju centra e-adresi ne vēlāk kā līdz 2024. gada 30. augustam.

Rīgas valstspilsētas pašvaldības un nevalstisko organizāciju Sadarbības memoranda īstenošanas padome ir izveidota ar mērķi aizstāvēt sabiedrības intereses, veicināt sabiedrības līdzdalību pašvaldībā un līdzdarboties lēmumu, kas attiecas uz nevalstisko organizāciju sektoru, izstrādē un īstenošanā.

Padomes sastāvā darbojas 17 locekļi – Rīgas domes priekšsēdētājs, septiņi Rīgas domes pastāvīgo komiteju priekšsēdētāji un deviņi Sadarbības memorandu parakstījušo nevalstisko organizāciju pārstāvji, kuri tiek ievēlēti amatā uz diviem gadiem.

Kārtējās Memoranda padomes vēlēšanas notika 2023. gada pavasarī. Ar šīs balsošanas rezultātiem var iepazīties – ŠEIT.

Papildu informācija: Kristīne Bērziņa, Rīgas Apkaimju iedzīvotāju centra Apkaimju attīstības un sabiedrības integrācijas pārvaldes Sabiedrības integrācijas un līdzdalības nodaļas projektu vadītāja, tālr. 67105379, e-pasts: kberzina47@riga.lv.