Aicina pedagogus piedalīties Minecraft seminārā un pieteikt skolas darbnīcām

Rīgas pašvaldība aicina skolotājus un citus izglītošanas jomā strādājošos piedalīties tiešsaistes seminārā, lai iepazīstinātu ar Erasmus+ projektu “Elastīgas pilsētas ar Minecraft: novatorisks jaunatnes vadīts politikas process ilgtspējīgai Eiropai” (MC-YOU), kā arī rosinātu pieteikt skolas Minecraft vizionēšanas darbnīcām.

📌 Seminārs norisināsies ceturtdien, 3. oktobrī, no plkst. 16.00 līdz 17.00 platformā Microsoft Teams.

Semināra laikā skolotāji, nodarbību vadītāji un citi izglītošanas procesos iesaistītie tiks iepazīstināti ar MC-YOU projekta būtību un tā galvenajām tēmām (ilgtspēja, pielāgotiesspēja, līdzdalība, “pilsētas cilvēkiem”, Jaunais Eiropas Bauhaus, spēļošana u.c.), kā arī izklāstīs nākotnes aktivitātes saistībā ar projektā plānotajām dažādu Rīgas vietu vizionēšanas darbnīcām skolēniem.

Aicinām reģistrēties semināram gan pedagogus, kuri vēlas paplašināt zināšanas par MC-YOU projekta aktuālajām tēmām, gan tos, kuri būtu gatavi izveidot piecu skolēnu komandu dalībai projekta vizionēšanas darbnīcās.

📌 Reģistrēšanās semināram līdz 30. septembrim plkst. 23.59ŠEIT.

Par projektu

MC-YOU projekts tiek īstenots vairākās Eiropas pilsētās, tai skaitā Rīgā, un sniedz iespēju jauniešiem aktīvi piedalīties pilsētplānošanā un kļūt par “attīstības partneriem”. Tas veicina jauniešu kritisko domāšanu, apzinoties pilsētas ilgtspējīgas attīstības nozīmi, pielāgojamību un ilgtspējīgu materiālu izmantošanu.

Projektā paredzēts sagatavot Ilgtspējīgas Minecraft būvniecības rokasgrāmatu, kā arī trīs pilsētās (Rīgā, Faru Portugālē un Sandanski Bulgārijā) radīt vīzijas vismaz piecām lokācijām, kuras ir izveidotas Minecraft vidē pēc ilgtspējīgiem principiem.

Vairāk informācijas par projektu

Erasmus+ projekts tiek realizēts, sadarbojoties Rīgas pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta departamentam ar Pilsētas attīstības departamentu.

Projekts ilgst no 2023. gada novembra līdz 2025. gada novembrim, un tā kopējās izmaksas Rīgā ir 48 675 eiro. Projekta vadošais partneris ir Eiropas tīklojums “Out of the Box International” (Polija). Citi partneri ir Faru pašvaldība (Portugāle), Sandanski pašvaldība (Bulgārija), organizācija INA EUROPE (Francija), nevalstiskā organizācija CESIE Palermo (Itālija), Baltijas pilsētu savienība (UBC) un SIA LINK DMT SRL, Modena (Itālija).

Sīkāku informāciju par projektu un semināru var iegūt, rakstot projekta ekspertam Rīgas pašvaldībā Mārtiņam Eņģelim uz martins.engelis@riga.lv.