Lucavsalā norisināsies ekoloģiski radošai gatavošanai veltīts notikumu cikls “Audz/ēst”
Augusta beigās un septembrī Lucavsalas kopienas dārzā norisināsies trīs notikumu cikls, kas veltīts gatavošanai dabā, apgūstot apkārtējā vidē pieejamos resursus. Ēšanu – līdz ar gatavošanu – var uzskatīt par ne vien agrikulturālu, bet arī ekoloģisku, pat politisku aktu (Pollan, 2006); pievēršoties dārzkopības praksēs, bet arī savvaļā rodamajām dabas veltēm un to lietojumam kulinārijā kā cilvēka un dabas saiknes pastāvīgai stiprināšanai, notikumu cikls “Audz/ēst” aicinās pavērties uz vidi, pavisam tiešā nozīmē, caur ķermeni un otrādi – reizē atzīmējot dārza sezonas noslēgumu un ražas laiku ar gastronomisku baudījumu un kopā būšanu.
Cikla “Audz/ēst” ietvaros plānoti trīs notikumi:
28. augustā plkst. 16.00-21.00: Dārza labumu apguves un konservēšanas -fermentēšanas meistarklase ar pavāri, uztura speciālisti Kristīni Štikāni (“SirdsVirtuve”, “GutopiaFoods”);
22.-26. septembrī plkst. 18.30-20.30: Ābolu pārstrādes punkts;
27. septembrī plkst. 14.00-19.00: Eko-gatavošanas meistarklase un vakariņas ar pavāru Kristapu Reimani (Ceptuve “Čau”, “Bite Me Riga”).
Tāpat cikla ietvaros Lucavsalas dārziņu apsaimniekotājiem būs iespēja izmēģināt Lucavsalas kopienas dārza mobilo virtuvi, gatavojot maltītes pašiem savos dārzos, kā arī iesaistīties apkaimes “Recepšu bibliotēkas” izveidē, daloties vērtīgās zināšanās ar citiem teritorijas iedzīvotājiem un viesiem.
Notikumu ciklu organizē biedrība “Lucavsala” sadarbībā ar Lucavsalas kopienas dārza pārstāvjiem. Lucavsalas kopienas dārzs ir 2024. gadā uzsākta iniciatīva ar mērķi Lucavsalas mazdārziņu teritorijā radīt vietu ne vien individuālai, bet arī kopīgai dārzkopībai un citām radošām aktivitātēm – tādējādi veicinot teritorijas kā dinamiskās attiecībās ar apkārtējo vidi saistītas kultūrvietas pilnveides potenciālu.
Projekts tiek līdzfinansēts Rīgas pilsētas Sabiedrības integrācijas programmas ietvaros.










