Grāmatas “Dainas – Wit and Wisdom of Ancient Latvian Poetry” 3. sējuma atvēršanas svētki pētniecības centrā “Latvieši pasaulē”

Jau šo piektdien, 20. oktobrī, Berga bazārā, Muzeja un pētniecības centrā “Latvieši pasaulē” dainu grāmatas angļu valodā “Dainas – Wit and Wisdom of Ancient Latvian Poetry” atvēršanas svētki un tikšanās ar arhitekti, pedagoģi un grāmatas autori Ievu Sentivani Auziņu. Šī ir jau trešā apjomīgā latviešu tautas dziesmu grāmata ar skaidrojumiem, kurā ilustrētas un ar skaidrojumiem lasāmas pāri par 700 dainu angļu valodā. Grāmatas izdošanu atbalstījusi Amerikas latviešu apvienības Kultūras fonds, Daugavas Vanagu (ASV) un Latviešu Fonds. Grāmatas dizainu veidojusi māksliniece dizanere Solvita Grosberga un iespieddarbs tapis tipogrāfijā “Dardzedzes Hologrāfija”.

Grāmata atklāj latviešu tautas būtiskāko tikumu un stāsta par darbu. Senie amati atklāj tautas dzīvi senā vēsturē un vēsta par latviešu tautas ikdienu, dzīves vidi un raksturu. Dažādās vīru un sievu prasmes un tas, kā tās apdziedātas dainās, rāda tautas dvēseli un vērtību sistēmu. Pārsteidz valodas un izteiksmes līdzekļu bagātība, ko lasām dainu tekstos latviešu valodā, un jo lielāks prieks par dainu pārcēlumiem angļu valodā, kuri dainās iemūžināto latviešu tautas vēsturi atklāj angļu valodā lasošajai auditorijai.

Grāmatas atklāšanas svētkos varēs iztaujāt autori, uzzināt par trešās grāmatas un ilustrāciju tapšanu un darbu pie tās dizaina. Dainu lasījumus latviešu un angļu valodā dzirdēsim Daigas Čerikovas priekšnesumā. Vakara dalībniekus sagaida draudzīgas un uzmundrinošas sarunas Ingunas Grīnbergas vadībā.

📌 Grāmatas atvēršanas svētki Muzeja un pētniecības centrā “Latvieši pasaulē” Berga bazārā 2023. gada 20. oktobrī, plkst.18.00, ieeja no Dzirnavu ielā 84.

Dalība bez maksas.

Pasākuma laikā grāmatu “Dainas – Wit and Wisdom of Ancient Latvian Poetry” 1., 2., 3. sējumu iegādāšanās par īpašām cenām.

Iveta Sproģe
Papildus informācija par pasākumu t. 29254718