Latvijā dzīvojošie trešo valstu pilsoņi un Ukrainas iedzīvotāji viesojas NVO namā

Pateicoties biedrības “Radošās Idejas” ierosmei projektā “Mēs esam Latvija!”, 17. maijā NVO namu apmeklēja Latvijā dzīvojošie trešo valstu pilsoņi, galvenokārt, Ukrainas civiliedzīvotāji, kas, bēgot no kara, raduši patvērumu Latvijā.

Viesi iepazinās ar NVO nama darbību, piedāvātajiem pakalpojumiem, uzzināja, kā Latvijā darbojas NVO, apskatīja telpas un atzinīgi novērtēja nama darbības modeli kā atbalstu NVO. Tikšanās laikā notika arī aktīvas diskusijas par iespējām uzlabot integrāciju un sadarbību starp dažādām kopienām, veicinot savstarpējo izpratni un atbalstu.

Savukārt biedrības “Radošās Idejas” valdes priekšsēdētāja Sanita Putniņa klātesošos iepazīstināja ar organizācijas darbību, aktuālajiem projektiem, īpaši atzīmējot projektu “Baltijas ceļš”, kura ietvaros šobrīd NVO namā ir skatāma fotogrāfiju izstāde. Apmeklētāji izrādīja lielu interesi par izstādi, kas attēlo “Baltijas ceļa” vēsturiskos notikumus un akcentē brīvības vērtības, kas ir tik aktuālas mūsdienās.

Vizīte NVO namā bija vērtīga pieredze visiem dalībniekiem, stiprinot saikni starp dažādām kultūrām un veicinot iekļaujošu sabiedrību Latvijā.

Attēls no NVO nama  arhīva 

 

Paldies biedrībai “Radošās Idejas” par ierosmi un tikšanos!