Tikšanās ar aktieri Gundaru Āboliņu “Vidzemē”

28. maijā plkst. 16.00 RCB filiālbibliotēkā “Vidzeme’’ (Brīvības gatvē 206) viesosies lieliskais un šarmantais aktieris Gundars Āboliņš. Šoreiz sarunu virzīsim literatūras un lasīšanas tēmās, taču nejutīsimies ierobežoti un uzdosim jautājumus par mākslinieka plašo radošumu un aktīvo darbošanos uz skatuves un pie mikrofona.

Izcilais latviešu aktieris ir filmējies neskaitāmās spēlfilmās un strādājis gan uz Dailes teātra, gan uz Jaunā Rīgas teātra skatuves, kur turpina darboties joprojām. Klausītāju neatslābstošu interesi saista ‘’Radio mazā lasītava”, kur varam dzirdēt G. Āboliņa maģiski izteiksmīgos literatūras darbu lasījumus.

Tautā iemīļotais aktieris ir ne vien izcils skatuves mākslinieks, bet arī prasmīgs vārdu meistars, kurš ar panākumiem darbojas tulkošanas jomā.  Gundars Āboliņš ir tulkojis vairākas lasītāju tagad jau iecienītas grāmatas – V. Zismana ‘’Ceļvedi orķestra pasaulē un tās pažobelēs”, G. Danelijas ‘’Pasažieri bez biļetes”, G. Krēmera  ‘’(ne)Spārnotas domas” un slaveno I. Gončarova ‘’Oblomovu”.

Gundars Āboliņš ir saņēmis Gada aktiera balvu par lomām Dailes teātrī, Spēlmaņu nakts gada aktiera balvu par lomām JRT, Harija Liepiņa balvu par izcilu, spilgtu aktierdarbu.

Laipni aicināti visi interesenti un mākslinieka talanta cienītāji piedalīties šajā brīnišķīgajā iespējā un pieredzē, tiekoties ar G. Āboliņu tuvplānā filiālbibliotēkā ‘’Vidzeme”!

Kontaktinformācija: tālr. 67181217, e-pasts: rcb.vidzeme@riga.lv

Foto: https://kremeratabaltica.com/artist/gundars-abolins