Vasaras saulgriežu pasākumi Rīgā

Izglītības, kultūras un sporta departaments aicina lustīgā un tautiskā atmosfērā pilsētas apkaimēs sagaidīt vasaras saulgriežus.  

Ielīgošanas pasākumi sāksies 18. jūnijā Uzvaras parkā ar sadziedāšanos un sadancošanu Rīgas folkloras kopu pavadībā.

19. jūnijā Doma laukumā priecēs deju lielkoncerts “Vidusvasaras dzīvestības”. Jāņu ielīgošana norisināsies arī kultūrtelpās “Strops” Čiekurkalna un Bolderājas filiālbibliotēkas dārzā, Pļavnieku Zaļajā birzī un Ēbelmuižā.

20. jūnijā Ziemeļblāzmas parkā par svētku garu rūpēsies grupa “Ducele” un zinātāju stāsti par Jāņu laika maģiju un rituāliem veselības uzturēšanai. Jautrs ielīgošanas pasākums gaidāms pie kultūras centra “Imanta”.

21. jūnijā Doma laukumā notiks Zāļu tirgus ar plašu koncertprogrammu. Vēl nebijusi etno disko nakts “Saulgriezis” pieskandinās Vecrīgu auto stāvlaukumā blakus ēkai Mazajā Jaunielā 5.

23. jūnijā Jāņu svinībām varēs piedzīvot trīs krāšņos pasākumos: Grīziņkalna parkā iesaistīties Jāņu rotaļās un tradīcijās, kur uzstāsies folkloras kopa “Kokle”, Elza Rozentāle un māsas Dimantas.

Tradicionālajos Jāņos Dzegužkalna parkā gaidīs Jāņu māte Zoja Heimrāte un Jāņu tēvs Edgars Lipors kopā ar Rīgas Danču kluba dalībniekiem un kapelu “Karikste”, muzicēs “Iļģi” un “Jauno Jāņu orķestris”.

Savukārt Mežaparka Zaļajā teātrī rīdzinieki lustēsies zaļumballē, piedalīsies Atis Ieviņš, Ingus Ulmanis un grupa “Lādezers”, Intars Busulis, grupa “Mazais princis” u.c.