Rīgas Politiski represēto biedrība aicina uz gājienu komunistiskā genocīda upuru piemiņai

,

Rīgas Politiski represēto biedrība piektdien, 14. jūnijā, aicina piedalīties Komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienas pasākumā – gājienā no Latvijas Okupācijas muzeja līdz Brīvības piemineklim, kur notiks 1941. gada 14. jūnija deportāciju 83. gadadienas atceres pasākums un tiks nolikti ziedi, pieminot genocīdā bojāgājušos upurus.

✅ Gājiena sākums – pulksten 12.30, pulcēšanās gājienam no pulksten 12.00 pie Latvijas Okupācijas muzeja, Latviešu strēlnieku laukumā 1.

Latvijas iedzīvotāju masveida izvešana uz Padomju Savienības Sibīrijas, Tālo Austrumu un Tālo Ziemeļu apgabaliem notika 1941. gadā, naktī no 13. uz 14. jūniju. Deportācijas notika bez tiesas sprieduma, un kopumā tonakt tika izsūtīti vairāk nekā 15 000 cilvēku, arī sievietes un bērni. Sievietes un bērnus nosūtīja uz kolhoziem Sibīrijā, vīriešus – uz GULAG nometnēm, kur ieslodzītajiem piesprieda labošanas darbus vai nāvessodu.

Pasākums tiek īstenots projektā “Atbalsts Rīgas Politiski represēto biedrības darbības nodrošināšanai un pasākumiem” un tiek līdzfinansēts Rīgas pilsētas Sabiedrības integrācijas programmas ietvaros.