11. augustā notiks senioru festivāls “Zelta ritmi”

Vecākajai paaudzei veltītais festivāls “Zelta ritmi” šogad norisināsies 11. augustā no plkst. 11.00 Rīgā, skvērā aiz Latvijas Nacionālā mākslas muzeja. To rīko vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv”, kopā pulcējot tūkstošiem pirmspensijas un pensijas vecuma cilvēku no visas Latvijas – lielkoncertā vien uzstāsies vairāk nekā 300 dalībnieku. Pasākums un aktivitātes festivālā ir bez maksas.

Grandiozs vecākās paaudzes lielkoncerts
“Festivāla “Zelta ritmi” centrālais notikums ir lielkoncerts, kurā uzstājas vairāk nekā 20 kolektīvu no visas Latvijas – dažādu novirzienu ansambļi, dejotāji un dziedātāji –, kas kāpj uz vienas skatuves, un kopā tie ir vairāk nekā 300 pirmspensijas un pensijas vecuma cilvēki. Tas ir grandiozs notikums, kas par ikgadēju tradīciju kļuvis ne vien daudziem kolektīviem, bet arī apmeklētājiem,” stāsta festivāla “Zelta ritmi” rīkotāja, vecāku organizācijas “Mammamuntetiem.lv” vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa. “Koncerts noslēgsies ar zaļumballi, kurā šogad muzicēs grupa “Zelta Kniede” – par šīs grupas uzstāšanos ir nobalsojuši paši festivāla dalībnieki; balsojums notika iepriekšējā gada festivālā,” skaidro Inga Akmentiņa-Smildziņa, kura festivāla skatuves programmu jau vairākus gadus vada kopā ar dziedošo aktieri Juri Hiršu.

Piedalās kolektīvi no Rīgas, Saulkrastiem, Iecavas, Liepājas un citām Latvijas pilsētām
Lielkoncertā piedalīsies: Saulkrastu vokālais ansamblis “Dzīle”, Tukuma pilsētas Kultūras nama deju kopa “Romantika”, Mētrienas tautas nama senioru deju kolektīvs “Mētra”, Naukšēnu Kultūras nama deju kopa “Švunkas”, Liepājas dziedošo vīru apvienība “Dziedonis”, Valkas senioru deju kolektīvs “Zelta rudens”, Ogres senioru dāmu deju kolektīvs “Astras” un Rihtera deju skola, Saldus senioru akordeonistu ansamblis “Akords”, Iecavas Kultūras nama senioru deju kopa “Kamenes”, Gulbenes Kultūras centra senioru līnijdeju grupa “Leno”, Valmieras Kultūras centra senioru vīru koris “Baltie bērzi”, līnijdeju klubiņš “Country & More”, latgaliešu sadzīves dziesmu ansamblis “OLŪTEŅŠ”, invalīdu apvienības “Aizvējš” līnijdeju kopa, senioru deju kolektīvs “Oglīte”, Tukuma pilsētas Kultūras nama retro deju kopa “Valsis”, Šlokenbekas muižas Kultūras centra senioru deju kolektīvs “Gandri” un VEF Kultūras pils senioru deju kolektīvs “Sendancis”. Senioru kolektīvi dāvanās saņems “Fazer” vafeļu batoniņus “Kismet”, “Fazer” maizes ceptuves īsteni latvisko un tradīcijām bagāto “Druva Spēkavota” maizi un “Seni” higiēnas preces.

Aktivitātes iedvesmai un vientulības mazināšanai
Festivāls “Zelta ritmi” notiks jau septīto reizi, un tā mērķis ir nodrošināt svētku dienu – īpašu festivālu – vecākajai paaudzei, iedvesmojot dzīvot skaisti, aktīvi un jēgpilni neatkarīgi no vecuma, tādējādi mazinot arī vientulības sajūtu. Tāpēc pasākuma teritorijā gaidāmas dažnedažādas aktivitātes, kurās apmeklētāji varēs iesaistīties bez maksas. Piemēram, “Saliedēšanās teltī” būs iespēja spēlēt “Brain Games” āra un galda spēles. Mobilo sakaru operatora “Zelta Zivtiņa” teltī varēs vairāk uzzināt par interneta drošu lietošanu telefonā, par tarifu plāniem, kas īpaši paredzēti cilvēkiem vecumā no 62 gadiem, kā arī piedalīties izlozē, kur galvenajā balvā iespēja saņemt Žorža Siksnas koncertu savos svētkos! Pasākumā varēs klausīties arī izzinošas, izglītojošas un iedvesmojošas lekcijas, ko atbalsta Rīgas valstspilsētas pašvaldība Sabiedrības integrācijas programmas ietvaros. Omulīgu noskaņu festivālam piešķirs brīvdabas kafejnīcas un tirdziņš.

Lielā laimes rata balvu fonds sasniedz 1500 eiro!
Par vecāku organizācijas “Mammamuntetiem.lv” tradīciju kļuvis ģimenēm veltītajos festivālos pirmos 100 dalībniekus sagaidīt ar kādu stādu ģimenes dārzam. Mātes dienas festivālā mammas dāvanā ierasti saņem egļu stādus, Tēva dienas festivālā tēvi – ozolu. Nu arī festivāla “Zelta ritmi” pirmajiem 100 dalībniekiem gaidāma dāvana – priežu stāds no “Latvijas valsts mežiem”.
Ar to dāvanas apmeklētājiem nebeidzas! Par iemīļotu aktivitāti festivāla apmeklētājiem ir kļuvusi dalība Lielajā laimes ratā – balvu fonds šogad pārsniedz 1500 eiro. Vērtīgas balvas sarūpējis “Zelta ritmu” lieldraugs “Rimi”, aptieku tīkls “Benu”, higiēnas preču zīmols “Seni”, kosmētikas zīmoli “Isdin”, “Avène”, “Babé” un citi. Galvenajā balvā no festivāla atbalstītāja “Zelta Zivtiņas” – mobilais tālrunis “Samsung A55”.

Par festivālu “Zelta ritmi”
Festivāls “Zelta ritmi” ir īpaši vecākajai paaudzei veltīts izglītojošs, izklaidējošs un saliedējošs pasākums, kura mērķis ir iedvesmot dzīvot skaisti, aktīvi un jēgpilni neatkarīgi no vecuma. Festivālā notiek dažnedažādas aktivitātes, kurās apmeklētāji var iesaistīties bez maksas. Pasākuma centrālais notikums ir lielkoncerts, kurā uzstājas vairāk nekā 20 kolektīvu no visas Latvijas – dažādu novirzienu ansambļi, dejotāji un dziedātāji –, kas kāpj uz vienas skatuves, un kopā tie ir vairāk nekā 300 pirmspensijas un pensijas vecuma cilvēki. Tradicionāli koncerts noslēdzas ar zaļumballi. Pasākuma norises laiks un vieta: 11. augustā no plkst. 11.00 līdz 16.00 Rīgā, skvērā aiz Latvijas Nacionālā Mākslas muzeja. Festivālu “Zelta ritmi” jau septīto gadu rīko vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv”, vairāk informācijas www.zeltaritmi.lv.

Papildu informācijai:
Ella Karele,
vecāku organizācijas “Mammamuntetiem.lv”
vadītājas vietniece
Tālr. 26859893, e-pasts: ella@mammam.lv