“Swedbank” dāvinās Rīgai piecus vides objektus

, , , ,

AS “Swedbank” dāvinās Rīgas pašvaldībai piecus izzinošus vides objektus – “Gudrība”, “Drosme”, “Mērenība”, “Taisnīgums” un “Atbildība”, kuriem izraudzītas vietas Āgenskalnā, Zaķusalā, Čiekurkalnā, Sarkandaugavā un Pļavniekos. Vides objektu kopējā vērtība ir 242 000 eiro. Trešdien, 3. jūlijā, Rīgas domes deputāti pieņēma lēmumu pieņemt šo dāvinājumu.

“Priecājos, ka Rīgā būs par pieciem vides objektiem vairāk, kas uzrunās sabiedrību un aicinās padomāt par savām vērtībām. Jo atsaucīgāka būs pašvaldība uzņēmēju iniciatīvām un idejām, jo vairāk korporatīvā vide vēlēsies iesaistīties pilsētvides uzlabošanā, lai veicinātu ne vien savu darbinbieku, bet arī rīdzinieku labsajūtu,”

saka Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētāja Inese Andersone.

Dāvinājuma mērķis ir paust idejas un vērtības jeb tikumus: gudrību, drosmi, mērenību, taisnīgumu un atbildību. Katra vides objekta simbolika, kā arī ētiskas pārdomas rosinoši audio stāsti ir saistīti ar piecu Rīgas apkaimju – Āgenskalna, Zaķusalas, Čiekurkalna, Sarkandaugavas un Pļavnieku – vēsturi un šodienu. Objekti tiks savienoti ar pastaigu maršrutiem. Audio stāsti radīti sadarbībā ar sabiedrībā zināmiem filozofiem.

Vides objekti ir izstrādāti saskaņā ar jau esošiem Rīgas teritoriju labiekārtojuma projektiem. Pašlaik tiek veikti nepieciešamie saskaņojumi, lai objektus varētu uzstādīt tiem paredzētajās vietās. Paredzēts, ka dāvinājumu un visu tā dokumentāciju “Swedbank” nodos pašvaldības īpašumā 30 darba dienu laikā no līguma parakstīšanas.

Pēc dāvinājuma pieņemšanas vides objekti nonāks Rīgas pieminekļu aģentūras valdījumā. Rīgas pieminekļu aģentūras direktors Gunārs Nāgels norādīja, ka vides objektus aģentūra pārņems tikai pēc to uzstādīšanas. Vides objektiem nav nepieciešama īpaša kopšana, tie veidoti no nerūsējoša tērauda.